Brandschilderen

Brandschilderen is naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst geïntroduceerd in de Middeleeuwen, met als belangrijkste toepassing het versieren van kerkramen. De oudste nog bestaande glas in lood ramen dateren van circa 1050 welke geplaatst zijn in Augsburg, Duitsland. Het is een eeuwenoude techniek waarbij door middel van een kwasten/penselen een mengsel van azijn, gom en pigmenten op het glas worden aangebracht. De pigmenten worden in een oven op hoge temperatuur in het glas gebrand. De contourlijn is de eerste aangebrachte laag, daarna volgen de schaduwen en als laatste de kleuren.

In de loop der jaren heeft Pijnenburg zich gespecialiseerd in het brandschilderen (zowel nieuw als restauratie) en daarmee prachtige creaties gerealiseerd. Rechts vindt u een overzicht van verschillende werken die door ons zijn gerealiseerd.

U kunt een raam door ons laten ontwerpen, maar u kunt ook een door u aangeleverd ontwerp op het raam laten aanbrengen. U kunt uw ontwerpen laten verwerken in een brandschildering en daarbij uw interieur voorzien van een authentieke en persoonlijke uitstraling. Wij streven naar perfectie en zullen uiterst zorgvuldig met uw ontwerpen omgaan.

Onze creaties

[smart-grid row_height="100" margins="5" lightbox="magnific-popup"]

[/smart-grid]