Historie

In 1978 is Jan Pijnenburg begonnen bij het toenmalige Atelier Brabant (op dit moment GBB) waarin hij in een periode van 15 jaar de nodige ervaring heeft opgedaan in met name het restauratie werk van glas in lood.

Gezien het feit dat ik me daar na plus minus 15 jaar dacht niet meer verder te kunnen ontwikkelen groeide het idee om iets dergelijks voor mezelf op te zetten. Sinds 1993 ben ik begonnen als eenmansbedrijfje in met name glas in lood voor met name particuliere glas- en schildersbedrijven in de regio de Kempen.

In 1998 is Jan Pijnenburg verhuisd naar een nieuw en beter geschikte locatie waar ook ruimte was voor personeel met als gevolg dat ook het restauratiewerk weer opgepakt werd voor kerken en de overheid. In eerste instantie richtte Pijnenburg zich op Zuid Nederland (met name de regio de Kempen), al snel volgde heel Nederland en zijn er werken gerealiseerd tot over de landsgrenzen. Op dit moment is Pijnenburg glas in lood een gerenommeerde glazenier gevestigd in Oostelbeers, gemeente Oirschot en regio de Kempen.

Certificaten

Pijnenburg Glas in Lood is lid van de onvernemersvereniging van glazeniers: OVG. De OVG heeft mede als doel creatieve vakmensen te certificeren, waardoor deze zich kunnen onderscheiden van andere ongediplomeerde glazeniers. Een gediplomeerd glazenier is een kwaliteits waarborg voor opdrachtgevers. Pijnenburg glas in lood is in 2007 als de eerste glazenier gecertificeerd voor dit keurmerk.

Impressie van ons bedrijf

Waarom kiezen voor Pijnenburg?

 BRANDSCHILDEREN

Brandschilderen is onze voornaamste kwaliteit! Door het toepassen van deze techniek kunnen schitterende effecten worden gerealiseerd, waardoor er voor zowel klassieke als hedendaagse toepassingen binnen de mogelijkheden bij Pijnenburg liggen.


 JARENLANGE ERVARING

Jan Pijnenburg heeft al meer dan 35 jaar ervaring met glas-in-lood ramen, maar ook zijn team heeft al jaren ervaring in de branche! Zodoende kunnen wij kwaliteit garanderen.


 OVG GECERTIFICEERD

De OVG heeft mede als doel creatieve vakmensen te certificeren, Pijnenburg was de eerste glazenier die dit certificaat ontvangen heeft en is dus een garantie voor kwaliteit!

 MODERN GLAS-IN-LOOD BEDRIJF

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1993 door Jan Pijnenburg zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbaar en modern glas-in-lood bedrijf.


 GEVESTIGD IN OOSTELBEERS

In ons atelier aan de Beukenhaag gevestigd in het Brabantse Oostelbeers worden dagelijks op vakkundige wijze glas-in-loodramen ontworpen, geproduceerd en gerestaureerd.


 TECHNISCHE MOGELIJKHEDEN

Wij verzorgen indien gewenst de inbouw van de ramen in dubbel glas zodat deze bijdraagt aan een goed binnenklimaat van uw woning.