Vraag 1: Kan ik op glas in lood na ook gewoon glas door Pijnenburg glas in lood laten plaatsen?
Indien wij voor u glas in lood ramen plaatsen, kunnen wij natuurlijk ook het overige glas voor u plaatsen. Naast het plaatsen van het glas kunnen wij ook zorgen voor bijvoorbeeld nieuwe kozijnen.

 

Vraag 2: Is het mogelijk om het glas in lood ramen tussen isolatieglas te plaatsen?
Ja, het is mogelijk om onze geproduceerde glas in lood ramen te plaatsen tussen isolatieglas, op deze manier wordt de isolatiewaarde verhoogd. Ook kunnen wij al bestaande glas in lood ramen voorzien van isolatieglas. Dit gaat als volgt, eerst zullen wij het glas in lood raam uit elkaar halen en de maten innemen. Hierna wordt het paneel gerestaureerd en ingebouwd tussen het isolatieglas. Het kan voorkomen dat de vormgeving van het paneel het niet toelaat om de maten te verkleinen, in dit geval wordt het paneel opnieuw geproduceerd. Indien u het paneel niet opnieuw wil laten produceren, kunt u er ook voor kiezen om voorzetglas toe te passen.

 

Vraag 3: Hoe bescherm ik mijn glas in lood ramen tegen vandalisme?
Een mogelijke manier om uw glas in lood ramen te beschermen tegen bijvoorbeeld vandalisme is voorzetbeglazing. Naast het beschermen van uw glas in lood raam biedt dit ook andere voordelen zoals het verhogen van de isolatiewaarde, al is dit minder dan isolatieglas, en het zorgt ervoor dat het glas in lood raam schoon blijft.

 

Vraag 4: Hoe weet ik wanneer mijn glas in lood raam aan restauratie toe is?
U kunt op verschillende manieren bepalen of uw glas in lood raam aan restauratie toe is, namelijk:

  1. De ramen zijn uitgezakt en/of staan bol
  2. Er zijn een aantal glazen gebarsten
  3. Het lood is wit uitgeslagen en/of verteerd
  4. Het lood is gescheurd op de soldeerpunten
  5. Het paneel rammelt als u op de glazen tikt

 

Vraag 5: Wat zijn de kosten voor het restaureren van een glas in lood raam?
Indien u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen voor het restaureren van uw glas in lood raam, kunt u contact met ons opnemen. Via deze weg kunnen wij u bezoeken op locatie om een kosteninschatting te doen.

 

Vraag 6: Wat zijn de kosten voor het maken van een nieuw glas in lood raam?
De prijs van een glas in lood raam hangt van verschillende aspecten af. Eerst moet er gekeken worden naar de vormgeving en de methodiek die toegepast moet worden voor het ontwerp van het glas in lood raam. Tevens dient er een keuze gemaakt te worden tussen verschillende types glassoorten. Het is mogelijk om uw eigen idee te vertalen naar een ontwerp, maar u kunt ook een ontwerp door ons laten maken. Voor een impressie van onze werken kunt u onze showroom bekijken.

 

Vraag 7: Wat zijn de mogelijkheden voor glas in lood ramen als ik de inkijk vanuit de straat in mijn woning wil beperken?
Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar, bijvoorbeeld een glas in lood raam of een gezandstraald raam. Deze kunnen direct in de sponningen worden geplaatst of als raamhanger voor het raam worden geplaatst. Op deze manier wordt het zicht vanuit de straat direct beperkt.